Rosa Flos

Rosa Flos (Barcelona 1948)

Com a Catedràtica d’Universitat, ha dedicat tota la seva vida professional a la recerca, a la gestió i, sobretot, a la docència. La plena dedicació professional a les diverses responsabilitats de direcció en diferents àmbits, ha anat sempre acompanyada d’una vocació literària, que es fa realitat en aquesta primera novel·la.

La seva activitat en el món educatiu, juntament amb un caràcter perfeccionista i compromès amb la feina, l’ha portat a fer vuit cursos a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, que van des de la novel·la policíaca a l’auto ficció, inclosa tota la trajectòria de novel·la on es va gestar l’inici d’aquesta obra.

Sempre li ha interessat el jovent i, en particular, el seu procés formatiu . Així, fent una pausa en la seva carrera universitària, va dirigir una escola barcelonina durant sis anys, període en el que va aprofundir la relació amb els problemes dels infants i adolescents. Té nets nord-americans, la qual cosa l’ha portat a conèixer la vida escolar d’aquest país. A partir d’uns fets dramàtics succeïts tant als Estats Units, com a Barcelona i recolzada en la seva experiència professional en el món de l’educació i en el seu coneixement de l’escola americana, s’ha endinsat amb profunditat en el complex univers dels joves i en la dificultat que, sovint, tenim els adults per comprendre’l i recordar la nostra realitat quan érem joves.

Scroll al inicio