EL VALOR D’UNA PROMESA

Autor
Joan Massanés
Género
Superación
Descripción

El valor d’una promesa és una història, basada en fets reals, que trenca esquemes. El protagonista és un professor universitari solter i sense fills. La primavera de l’any 2019 s’adreça a un poblet d’Àustria on viu la seva germana petita. Ella, després de molts anys de lluita contra el càncer, es troba a les portes de la mort. Ell li promet que mai deixarà sol al seu fill adolescent. Un any després, el protagonista emmalalteix de covid; sembla que no hi ha cap esperança, però miraculosament sobreviu.

El llibre no consisteix en una novel·la sobre la covid, el virus és el detonant, però en absolut és el protagonista. Es tracta d’un homenatge a uns i unes professionals sanitaris que transcendeixen la seva feina i esdevenen éssers humans, amb els seus dubtes i les seves pors, que lluiten contra un enemic esfereïdor i desconegut. És també un cant a l’amistat, a la resiliència i a la vida.

La novel·la assoleix un valor diferencial perquè està escrita pel propi protagonista dels fets, que és a la vida real professional de la redacció i professor d’Intel·ligència Emocional. Possiblement aquest coneixement l’ajuda a superar adversitats inimaginables, però només el valor d’una promesa li permet sobreviure.

Scroll al inicio